لوګر د لوړو زده کړو موسسه د نبوي سیرت په پار ویاړمنه غونډه ترسره شوه!

logu_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۳/۷/۳ - ۱۶:۷

دوشنبه: د ۱۴۰۳ کال میزان/تله ۲مه او د ۱۴۴۶ ربیع الاول ۲۰مه نېټه.
د یادې غونډې ګډونوال د دغې موسسې رهبري، استادان، اداري کارکوونکي، د لوګر یو شمېر مخور دیني عالمان او د دغې موسسې ګڼ شمېر زده کړیالان وو. غونډې په پیل کې د خدای تعالی د سپېڅلي کلام د څو مبارکو آیتونو پر تلاوت د رنګینۍ شېبې خپلې کړې او ورپسې د دغې موسسې د علمي او محصلانو چارو مرستیال پوهندوی دکتور شفیق الله شفقت ښه راغلاست وینا او د غونډې څرنګوالی په ډاګه کړ. له دې سره سم د لوګر دیني عالم او د استیناف محکمې رییس مولوي روح الله عبدالسلام د اسلام د ستر پیغمبر (ص) هجرت مدینې منورې ته او همدا راز د بدر د غذا پر درسونو او عبرتونو هر اړخیزه وینا وکړه. د غونډې دویمه موضوع له پیدایښت څخه تر بعثته پورې د خوږ پیغمبر (ص)د ژوند پر حالاتو وه، چې د دغې موسسې د شرعیاتو پوهنځي رییس مولوي محمد ابراهیم حـ؛؛؛قاني یې په اړوند په زړه پورې وینا وکړه. ورپسې لوګر د لوړو زده کړو موسسې رییس مولوي ضیاءالاحمد صارم له بعثت څخه وروسته د اسلام د سپېڅلي پیغمبر (ص) پر مکي ژوند، درسونو او عبرتونو وغږېد. یادې غونډې له ځان سره نعتیه کلام هم درلود، چې د یو تن زده کړیال ذاکر عمر لخوا ترنم شو. وروستۍ موضوع هم د حضرت محمد مصطفی (ص) د ټولنیز ژوند په اړوند وه، چې د اسلامي ثقافت استاد پوهنیار فضل الربي زاهد لخوا پرې خبرې وشوې او یاده غونډه د شرعیاتو پوهنځي استاد مولوي سمیع الله محمدي لخوا د دعایې په لوستلو سره پای ته ورسېده.
د نشراتو، اړیکو او عامه پوهاوي لوی مدیریت.

پیام رهبری موسسه تحصیلات عالی لوگر

نظام و جامعه اسلامی ما پس از رهایی کامل از اشغال وحشیانه، در هر بخش زندگی ومیادین نیازمند توسعه است. برای پیشرفت یک جامعه لازم است تا مردم آن پیش از همه خود را به زیورعلوم دینی وعصری آراسته کند.

برای رسیدن به این هدف، مؤسسه تحصیلات عالی لوگر، رسالت و وظیفه خود می داند که علاوه بر تربیت فکری و دینی وهمچنان بر خلاقیت و نوآوری دانشجویانی     متعهد،وطندوست، مسلکی به دین و کشور را به جامعه تقدیم کند و نقش سازنده ای در آبادانی کشور و دستیابی به اهداف عالی داشته باشد.

بااحترام

مفتی سید ضیاءالاحمد صارم

رئیس مؤسسه تحصیلات عالی لوگر

مفتی سید ضیاءالاحمد صارم
مفتی سیدضیاءالاحمدصارم

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۲۵ - ۹:۳۱
Background image

لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې د علمي څېړنو د پایلو شریکولو کنفرانس وړاندې شو!

سه شنبه: د ۱۴۰۳ کال میزان/تلې ۲۴مه او د ۱۴۴۶ ربیع الثانی ۱۲مه نېټه.
لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې د دغې موسسې د شپږو تنو استادانو لخوا له اړوندو ادارو او متخصصانو سره د بېلابېلو علمي. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۲۵ - ۹:۲۸
Background image

د جنرال مبین خان لخوا یوه حلقه د پاکو اوبو څاه لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې تر کیندلو وروسته ګټې اخستنې ته وسپارل شوه!

سه شنبه: د ۱۴۰۳ کال میزان/تلې ۲۴مه.
د هیواد مخکښه څهره جنرال مبین خان لخوا د نوموړي په شخصي مالي لګښت لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې د پاکو اوبو يوه حلقه څاه تر کیندلو وروسته ګټې اخستنې. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۲۵ - ۹:۲۶
Background image

لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې د یو باب لوی جومات او کتابتون د جوړېدو چارې پیل شوې!

یکشنبه: د ۱۴۰۳ کال میزان/تلې ۲۲مه او د ۱۴۴۶ ربیع الثانی ۱۰مه نېټه.
 لوګر د لوړو زده کړو موسسه کې د لومړي ځل لپاره د یو باب لوی جومات او کتابتون د جوړېدو چارې تېره ورځ د دغې موسسې د. . .

BACK TO NEWS